

Produktionsår
Premiär
Längd
Genre
Åldersgräns
Distributör
Språk
En annorlunda långfilm om konstnärsparet Sigrid Hjertén och Isaac Grünewald om deras kärlek, konstnärskap och kamp för överlevnad, i en svår tid som i mycket påminner om vår. Konstnärsparet Sigrid Hjertén och Isaac Grünewald levde ett mycket dramatiskt liv. Anders Wahlgren, som skrivit manus och regisserat, har under flera år fått möjligheten att gå igenom deras efterlämnade brev, foton, filmer och tidningsartiklar. Det har varit en skakande läsning.
De antisemitiska hoten som Isaac utsätts för är till stora delar okända händelser. Genom tre års forskning har detta unika material från polisprotokoll, foton, privata brev och tidningsurklipp blivit en långfilm, i form av ett kammarspel – en dialog för två skådespelare. Gunilla Röör och Philip Zandén ger röst åt Sigrid och Isaac. De agerar till filmbilder av de riktiga personerna.
Nyfilmning av miljöer har skett i Paris, sydfrankrike och Stockholm. Filmberättelsen börjar i Paris och året är 1909. Sigrid och Isaac är två unga, okända konstnärer som har träffats på en fest i Stockholm. Förälskad lockar Isaac med Sigrid till Paris, för att hon ska få möta den moderna konsten på Henri Matisse målarskola, som han redan börjat på året innan.
Produktionsår
Premiär
Längd
Genre
Åldersgräns
Distributör
Språk