Film som roar och oroar
Franska onsdagar
Metropolitan 2016-2017
Barnfilm
Kinkokortet
Doc Lounge Lund
Kinonytt
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!
Instagram
Kedi
Denna film finns i arkivet – för närvarande är inga visningar planerade.
IFEMA GÄSTAR KINO
En film av Ceyda Torun
Land
Produktionsår
Längd
Genre
Åldersgräns
Språk
Textning
Turkiet, USA
2016
80 min
Dokumentär
Från 15 år
Turkiska
Engelsk text

Angorakatter, norska skogskatter, tigerfärgade katter, grå, svarta, vita katter, svartvita katter, katter i alla dess färger och former! Hundratusentals turkiska katter strövar fritt omkring i metropolen Istanbul, utan mänskliga härskare och ägare. I tusentals år har de vandrat in och ut ur människors liv och kommit att bli en viktig del av livet i staden. Katterna i Istanbul är sina egna herrar och damer och de lever mellan två skilda världar. Varken vilda eller tama står de med ena tassen i katternas rike och den andra i människornas. Lycklig är den som blir särskilt utvald och adopterad av en de integritetsfulla fyrbeningarna.

Men katterna är inte bara väldigt söta, de har också ett slags egenskap av en spegel för invånarna i staden. En spegel som får de att reflektera över sina liv på ett sätt ingen annan kunnat.

Kritiker och internetkatter världen över är överens – denna unika skildring av Istanbul kommer att charma sig långt in i ditt hjärta och lämna dig med både värme, nya perspektiv och en svårbotad kattförälskelse.

Filmen visas i samarbete med IFEMA International Female Film Festival Malmö.

Folkets Bio i Lund  |  Kino: Kyrkogatan 3, 046 - 30 30 80  |  Södran: Stora Södergatan 64, 046 - 13 10 50  |  info@kino.nu